Τυπογραφία, η τέχνη της αναπαραγωγής κειμένων ή εικόνων με τη χρήση κινητών ανάγλυφων στοιχείων.
...για επικοινωνία email: kepeme@gmail.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

creations

Typoexpress

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Αυξάνονται τα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα

Ειδήσεις

A woman browses job openings at a job fair in Los Angeles, California, (File)
Φωτογραφία REUTERS


Όσο για το σύνολο των ανδρών γυναικών και νέων που ψάχνουν σήμερα για δουλειά σε όλη την Ελλάδα, φθάνει τους 684.000.Την ανιούσα έχει πλέον πάρει η ανεργία στην Ελλάδα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα φτάσει. Στον απίστευτο αριθμό των 56.000, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή έφθασαν οι άνθρωποι που έχασαν την δουλειά τους μόνο μέσα στο μήνα Οκτώβριο, με το ποσοστό ανεργίας να κάνει άλμα στο 13,5%, από το 12,6% που ήταν πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

Η ανεργία σύμφωνα με τα στοιχεία φαίνεται να πλήττει πολύ περισσότερο την Βόρεια Ελλάδα, όπου το ποσοστό για τον μήνα Οκτώβριο πάντα έφθασε στην Δυτική Μακεδονία το 17,2% και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο 15,4%.

Αλλά και στην Αττική το ποσοστό των ανέργων έφθασε τον ίδιο μήνα το 14,4% με χαμηλότερα ποσοστά 9,5% να σημειώνονται στην Πελοπόννησο και 7,7% στο Βόρειο Αιγαίο.

Η έλλειψη ισότητας των δύο φύλων φαίνεται όπως είναι φυσικό κυρίως στην ανεργία, όπου βρέθηκε να είναι το 10,6% άνδρες και το 17,6% γυναίκες.

Από την πλευρά των νέων τέλος, ηλικίας 15-24 ετών, το ποσοστό που βρίσκεται χωρίς δουλειά φτάνει το 34,5%, ενώ στις ηλικίες 25-34 οι άνεργοι φθάνουν το 18,3%.

http://www.voanews.com/greek/news/Unemployment-Greece-113535934.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου